Zásady správného praní prádla

Aby vaše oblečení bylo stále krásné a čisté, měli byste postupovat při praní v pračce dle těchto kroků:

  • Primárně nejprve zakupte kvalitní pračku s nízkou spotřebou energie.
  • Poté zvolte ekologicky šetrný prášek na praní. Pro běžné prádlo stačí používat prací gely, ale pro prádlo se skvrnami je lepší použít prací prášek s použitím odstraňovače skvrn – sprej na skvrny, nebo bio Stein nebo univerzální multifunkční agent s obsahem kyslíku. Momentálně se na trhu nabízí i produkty dle barvy oblečení a tkaniny. Je tedy dobré se držet i toho.
  • Oblečení před praním třiďte dle druhu tkaniny a barvy. Zvlášť perte světlé a tmavé oděvy, použitím ekologicky šetrných pracích produktů od Eurony se nemusíme bát nežádoucího zabarvení. Také nezapomeňte respektovat doporučení výrobce prádla. Vše potřebné se dozvíte na štítku oblečení. Nikdy neperte tkaniny na více stupňů, než je deklarováno. Výsledek by vás mohl značně zklamat.
  • Spodní prádlo a jemné tkaniny je vhodné vkládat do speciálních ochranných sítěk a prát na nižší teploty.
  • Pokud budete prát funkční prádlo, nikdy nepřidávejte do pračky aviváž. Ta by speciální tkaniny nenávratně poškodila.
  • Uplývající skvrny na oblečení polijte speciálním prostředkem k tomu určeným a nechte před praním nejlépe odmočit v lavoru s teplou vodou. Zašedlému (původně bílému) prádlu prospěje například i roztok s univerzální multifunkčním agentem s obsahem kyslíku.
  • Vyprané oblečení, ručníky, ložní prádlo a jiné důkladně usušte buď v sušičce, nebo na sušáku, aby nedocházelo k nepříjemnému zatuchnutí tkanin. V teplých měsících je skvělé prádlo pověsit na vzduch.
  • A v neposlední řadě se pečlivě starejte i o pračku, aby co nejdéle dobře sloužila a kvalitně prala. Čas od času ji omyjte zvenku i zevnitř a nezapomeňte čistit i gumové těsnění a filtry.

Jako ochranu pračky před usazováním vodního kamene. Jako prevenci však doporučujeme použít tento

Čistič pračky Perfektně odstraní usazeniny vodního kamene v bubnu pračky i v odpadním systému. Zároveň odstraní usazeniny z plnidel pracích prášků (tato plnidla používají všichni výrobci pracích prášků běžně dostupných v maloobchodě).

nr. 3013

Na skvrny

Univerzální multifunkční agent s obsahem kyslíku Mimořádně účinný a vydatný. Obsahuje aktivní kyslík v nejčistší podobě. Účinkuje okamžitě a napadá těžce odstranitelnou špínu a skvrny (i pigmentové skvrny od červeného vína, borůvek, inkoustu, fixů, vodových a temperových barev, …).

nr. 1021

Předpírkový sprej na skvrny Snadná, rychlá a přesná aplikace. Jedinečná směs povrchově aktivních látek a rozpouštědel. Účinkuje okamžitě a napadá obtížně odstranitelnou špínu a skvrny (i proteinové skvrny – od vajec, krve, trávy…). Lze použít při ručním praní i při praní v pračce. Odstraňuje skvrny bez namáčení a drhnutí. Lze použít na všechny druhy stálobarevných tkanin vhodných k praní.

nr. 1020

Bio-aktivní odstraňovač skvrn na prádlo Jedinečná směs detergentů (povrchově aktivních látek) a enzymů, která okamžitě účinkuje a napadá těžce odstranitelnou špínu a skvrny (i skvrny od vajec, krve, trávy…). Rychlá a snadná aplikace. Lze použít se všemi druhy pracích prostředků (prášky, tablety, tekuté prací prostředky …). Odstraňuje skvrny bez namáčení a drhnutí. Účinné vyprání usnadňuje speciální složení a dokonalá rozpustnost prostředku. Prostředek je možno použít při všech teplotách praní a na všechny druhy stálobarevných tkanin vhodných k praní.

nr. 1011

Pohotovostní sprej na skvrny který zajistí první pomoc při znečištění Vašich oděvů a textilií. Díky speciální složce QUICK-STEP-FORMULA účinně působí na nejrůznější typy skvrn a zajistí tak dokonalé vyprání. Užitečný pomocník, který je vždy po ruce. Praktické cestovní balení, které se vejde do každé kabelky. Pohotovostní použití kdykoli a kdekoli. Rychlá a snadná aplikace.

nr. 1064

Prací produkty