Skvrny a jak na ně?

Trápí Vás skvrny od krve, trávy, borůvek, příkrmů a dalších?
Každá skvrna je specifická a na každou funguje trochu něco jiného. V Euroně máme hned několik prostředků na skvrny, které nám pomáhají vyprat prakticky cokoliv. Všeobecně platí, že čím dříve se skvrnou něco uděláme, tím snáz se jí následně zbavíme. Pokud skvrnu namáčíme ve vodě, pak ve studené. Teplem se může skvrna zafixovat hlouběji do vlákna.
Mezi velké pomocníky na skvrny patří: 

Předpírkový sprej (500 ml, kód 1020, 149 Kč/5,52 €)

Čerstvé skvrny – NEZAPRANÉ

Na skvrny jako je bláto, tráva, pero, propiska, fixa, vodovky. Na různé druhy ovoce, zeleniny a dalších jídel (boloňské špagety, guláš, paštika, hořčice, káva, čaj, červené víno, příkrmy, čokoláda…) Na zápach na oblečení, na biologické skvrny jako je krev, moč, pot, zvratky, stolice. Na toto vše máme tyto 2 pomocníky: Předpírkový sprej, Bio-Stain. Obsahují směsi povrchově aktivních látek, enzymů a rozpouštědel v různém poměru. Každému vyhovuje trochu něco jiného.

Použití: Před použitím produkt protřepejte. Nastříkejte na skvrnu a nechte působit alespoň 30 min nebo i déle. Vyperte s naším pracím prostředkem na dlouhý prací cyklus (viz kapitola Praní).
TIP: Nastříkejte, nechte oblečení přehozené u koše na prádlo a perte běžně, až na danou várku „přijde řada“.
TIP pro chytré pračky: Nastříkejte skvrny, vložte do pračky a nastavte odložený start, aby sprej dostatečně dlouho působil. 

„Od té doby, co mám Euronu, nestresuju sebe ani děti tím, aby se
neušpinily. Vím, že prakticky všechno vyperu.“ Kristína Pitrová

Pohotovostní prostředek na skvrny (50 ml, kód 1064, 99 Kč/3,67 €)

kabelkové balení na cesty zajistí první pomoc při znečištění textilií. Praktické cestovní balení, které se vejde do každé kabelky nebo batohu. Díky speciální složce QUICKSTEP-FORMULA účinně působí na nejrůznější typy skvrn a zajistí tak dokonalé vyprání. Po okamžitém nastříkání na skvrnu nechte působit a přeperte. V omezených možnostech podložte hadříkem a druhým hadříkem nanášejte poklepem vlažnou vodu a odsajte z látky.

Karamelová zmrzlina na šiltovke
Pre pohotovostný sprej na škvrny žiadny problém
Postriekať, nechať chvilku pôsobiť, pošúchať vlhkou handričkou, a šiltovka je čistá. Monika Rybarová
„Kombinéza – vymetené kaluže a bláto na
konci zimy. Nastříkáno předpírkovým
sprejem a vypráno.“ Zuzana Vykoukalová
Nastříkáno Předpírkovým sprejem a běžně vypráno v prášku na bílé. 

MASTNÉ SKVRNY

Na skvrny od stolního oleje (ocení kuchaři), motorového oleje, šmíru, nafty, smůly, inteligentní plastelíny, slizu, make-upu, mastné skvrny od jídla apod. použijeme skvělý odmašťovač Univerzální úklidový prostředek „Univerzál“. Včetně fotek ho najdete v samostatné kapitole.
Použití: Nanést koncentrát na skvrnu, zapracovat do tkaniny a nechat nejlépe přes noc působit. Poté promnout v ruce a vyprat v pračce obvyklým způsobem. 

1 000 ml, 229 Kč/8,48 €

Tekutý prací prostředek na ruční praní a na cesty „Ručka“. Je to velmi oblíbený a účinný prací prostředek nejen na cesty, ale také na odstranění skvrn. Používá se na praní v ruce i v pračce. Je to nejsilnější odmašťovací prací prostředek. Působí i ve studené vodě. Nádherně voní. Obsahuje přírodní změkčovadla. Je vhodná pro bílé i barevné prádlo. Velmi malé dávkování! Pouze kávová lžička (5 ml) při praní v pračce.

Jedete na dovolenou? Nesmí Vám chybět!

250 ml, kód 1030, 99 Kč/3,67 €

TIP: Lze ji použít i na koberce, autosedačky, čalounění, kočárky. Do kbelíku si nalijte malou čajovou lžičku ručky a zalijte teplou vodou. Vytvořenou pěnu naneste na kočárek, rozmydlete houbičkou a nechte chvíli působit, poté vytřete vlhkým a suchým hadrem a nechte volně uschnout.

Fixa na povlečení? Pro nás žádný problém.
Kamarádka mě poprosila o pomoc. Syn ji pomaloval povlečení fixou. Jelikož jsem s fixou na oblečení (textilu) neměla zatím žádnou zkušenost ale kamarádka mi dala vzoreček ručky a instrukce jak postupovat. Zabralo to! Měla ohromnou radost! Martina Steinerová

ZAPRANÉ A ODOLNÉ SKVRNY

Na odolné, zaprané nebo staré skvrny rovnou použijte Univerzální multifunkční agent s obsahem kyslíku

Multifunkční univerzální agent s obsahem kyslíku

• Mimořádně účinný a vydatný. • Obsahuje aktivní kyslík v nejčistší podobě. • Účinkuje okamžitě a napadá těžce odstranitelnou špínu a skvrny (i pigmentové skvrny od červeného vína, borůvek, inkoustu, fixů, vodových a temperových barev, …). • Odstraňuje plísně (spáry mezi dlaždičkami, stěny ve vlhkém prostředí,… ).

800 g, kód 1021, 278 Kč/10,30 €

TIP: Odstraňování skvrn 1. Přidejte k pracímu prášku do hlavního praní podle dávkovací tabulky. 2. V případě velmi silných skvrn vytvořte v odměrce kašovitý roztok přípravku s vodou, naneste přímo na skvrnu, vložte do pračky a vyperte. Stálost barev vyzkoušejte na skryté části oděvu. 3. Přímé odstranění skvrn (koberec, čalounění…) do lahve na ředění EURONA by CERNY (obj.č.4001) nalijte cca 250 ml teplé vody (40–50 °C), přidejte jednu odměrku bělidla, jemně protřepejte a nastříkejte tento roztok na čištěný povrch. Nechte působit, dokud skvrny nezmizí. Poté suchou houbičkou odsajte zbytek čisticího roztoku, nastříkejte čistou vodu a znovu odsajte. Připravený roztok spotřebujte do 60 minut po vytvoření. Zbytek roztoku z lahve nelze skladovat a je nutné ho vylít do odpadu.

Bio-aktivní odstraňovač skvrn na prádlo

• Jedinečná směs detergentů (povrchově aktivních látek) a enzymů, která okamžitě účinkuje a napadá těžce odstranitelnou špínu a skvrny (i skvrny od vajec, krve, trávy…). • Rychlá a snadná aplikace. • Lze použít se všemi druhy pracích prostředků (prášky, tekuté prací prostředky …). • Odstraňuje skvrny bez namáčení a drhnutí. • Prostředek je možno použít při všech teplotách praní a na všechny druhy stálobarevných tkanin vhodných k praní.

Stop skvrnám!

1 000 ml, kód 1011, 249 Kč/9,22 €

Myslela jsem, že máme doma pejsky, ale při pohledu na pelíšek našeho Kukýska si myslím, že máme v psím kožíšku
Stříknutý Bio-stain a hned vypráno na 40 st. v prášku na bílé (má příměs agenta). Já su maximálně spokojená no a pejsek evidentně také, to se to muselo spinkat. Lucie Šulčíková
Martínek se chtěl chovat a tak borůvky skončily i na mé sukni, byl použit prášek na bílé prádlo a trochu přidám bio-stain do pračky a po borůvkách ani památka. Jarča Šimsová
Stalo se někomu z vás, že si v autě vylil mléko?  Pamatuju si ještě ze školy, že vylité mléko v autě byla největší pomsta, protože ten smrádek jen tak nezmizí. Jezdíme pro mléko přímo do kravína, takže tučné a kvalitní, a tak 1,5 l se mi vylilo na zem u spolujezdce, auto dva měsíce staré a já už vzpomínala na školu, studovala jsem na zemědělské fakultě, tak tam nebylo o veselé příběhy nouze. Okamžitě jsem celou podlahu vydrbala Bio-Stainem, protože pohlcuje pachy a naštěstí máme vodní vysavač, takže jsem se snažila vše poctivě potom vysát. Nicméně to bylo v době veder, takže už druhý den se začala linout nehezká vůně, ale dalo se to vydržet. Takže jsem vzala na pomoc ještě pomocníka na strojové čištění a zopakovala postup z předešlého dne a světě div se, bylo po zápachu. Určitě udělal hodně vysavač na mokré čištění, ale v kombinaci s výrobky z Eurony jsem celý problém vyřešila velice brzy.  Michaela Sýkorová
Super. Použila bio stain a prací gel na jemné prádlo fleky jsou pryč. Markéta Roll