Ložní prádlo je nutné pravidelně měnit

Občas máme problém každé ráno ustlat postel, natož prát ložní prádlo každý týden. Ale ať už tomu věříte či nikoliv, prát každý týden ložní prádlo se ze zdravotních a hygienických důvodů vyplatí. Pokud měníte ložní prádlo jednou za dva týdny nebo dokonce jednou za měsíc, pak je to špatně.

Povlečení se má měnit co 7 dní. Dr. Lisa Ackerley, lékařka a expertka na hygienu, říká, že ačkoli ložní prádlo nemusí vůbec vypadat špinavě, ve skutečnosti tomu tak není. Ačkoliv chodíte do postele jen v pyžamu, může se v ní a na ložním prádle držet docela slušná partička různých neřádů. A to nehovoře o tom, když si někdo na postel sedá nebo dokonce lehá i oblečení, ve kterém chodí ven nebo v domácím outfitu.

Velkou roli hraje i to, zda s vámi domácnost obývají i domácí mazlíčci. Pokud má zelenou váš pes či kočka a chodí k vám spát, pak se vyplatí lůžkoviny měnit dokonce i dříve, než jednou za 7 dní. Co vše může krásně naducaný polštář a přikrývka v sobě ukrývat za nebezpečí?

EURONA by CERNY = produkty ekologicky šetrné

Plísňové nebo bakteriální infekce

Během spánku se člověk potí. Obzvlášť během léta, ale zpotit se můžete i v zimě. Pot je jedním z důvodů, proč mohou být lůžkoviny plné hub. Ze znečištěných lůžkovin hrozí tedy plísňové a bakteriální infekce: svědění pokožky (často na vnitřní straně stehen, genitálií, problémy s nehty). Studie od společnosti Amerisleep také zjistila, že pokud zůstane ložní prádlo nezměněno déle než jeden týden, obsahuje o 24 631 více bakterií než klika v koupelně.

Problémy s dýcháním

Roztoči nebo štěnice se živí šupinkami kůže. Proto je důležité nejen pravidelně měnit ložní prádlo, ale i luxovat matraci, polštáře a přikrývky. Budete vědět, že je máte, protože na krku, obličeji, pažích a v horní části těla najdete červené skvrnky nebo můžete také zaznamenat problémy s dýcháním. Je opravdu těžké zbavit se roztočů, jakmile jsou ve vaší posteli, ale udržujte je na uzdě pravidelným uklízením a ukládejte veškeré ložní prádlo na chladném a suchém místě mimo vlhkost.

Přípravek proti roztočům
Speciální a čistě přírodní kompozice vysoce účinných látek obsažených v hlavní speciální složce ANTI-ACARID BIOFORMULA® zajišťuje ty nejlepší výsledky v mnohdy úporném boji s roztoči.
Vhodný zejména pro alergiky.
Užitečný pomocník, který je vždy po ruce.
Rychlá a snadná aplikace.

Věděli jste, že … Bytoví roztoči patří mezi členovce příbuzné klíšťatům, kteří nejsou pouhým okem viditelní, protože jejich velikost se pohybuje od 0,2 do 0,5 mm, a navíc jsou tencí a průsvitní. Jejich potravu tvoří lidské lupy, kožní odpad, ale také plísně, bakterie a kvasinky. Většina běžných domácností tvoří ideální podmínky pro tyto parazity, takže invazivně osídlují například matrace, lůžkoviny a koberce. V jediné matraci se můžou nacházet miliony roztočů. Čím dál více lidí trpí alergiemi na tyto nepříjemně vzhlížející tvory, respektive zejména na jejich výměšky, které jsou příčinou vleklých zánětů dýchacích cest a kožních onemocnění. Přípravek proti roztočům EURONA je díky speciální složce ANTI-ACARID BIOFORMULA a účinku extraktu z rostliny Azadirachta indica v ní obsaženém, efektivním pomocníkem v boji proti roztočům!

Jak aplikovat?

Přípravek rovnoměrně nastříkejte na roztoči postižené místo. Dejte pozor na přílišné navlhčení povrchu. Postup opakujte po 4 – 6 týdnech od 1. aplikace a poté opakujte nástřik každé 3 – 4 měsíce. V případě vyprání postižených textilií aplikaci přípravku opakujte.

Podráždění kůže, ekzém, akné

Špinavé ložní prádlo (i když špinavě nevypadá) se otírá o pokožku, zatímco spíte – toto tření může vést k podráždění kůže, říká Dr. Joshua Zeichner, americký dermatolog. A žádné mastičky vám nepomohou, když opět ulehnete do takové postele. Bakterie nalézající se v ložním prádle mohou zhoršovat i stav akné. Pokud máte problematickou pokožku obličeje, doporučuje se převlékat i denně polštář.

 

Jak prát ložní prádlo

  • Povlečení pereme naruby a zapnuté.
  • Ždímání dáme na nižší otáčky, max. 700.
  • Jemný textil nezatěžujeme žehlením.
  • Suché povlečení pouze urovnáme a řádně složíme.
Eco Mimi 0+ Jemný prací prostředek
Ekologický prací prostředek na prádlo miminek, dětí i dospělých osob s citlivou pokožkou. Vyrobený z obnovitelných zdrojů, na bázi rostlinného původu. Bez obsahu fosfátů, fosfonátů a optických zjasňovačů. Obsahuje draselné mýdlo a speciální složky, které zabraňují žmolkování, prodlužují životnost prádla a již při prvním vyprání zajistí ochranu vláken před navázáním nečistot. Obohacený jemnou hypoalergenní vůní čerstvých hrušek a krémové ovesné kaše pro dokonalý pocit pohody a spokojenosti Vašeho miminka. Extra účinný na praní dětských nečistot, mimořádně šetrný a jemný k citlivé pokožce. Dermatologicky testováno státním zdravotním ústavem.
Aviváž a kondicionér s vůní Levandule
Francouzská královna aromaterapie… Načerpejte novou sílu z aromaterapeutické svěží a čisté vůně levandule, která zklidní Vaši mysl, odstraní stres a navodí příjemnou pozitivní atmosféru, ať už jste kdekoli.
Dlouhotrvající parfemace a měkkost.
Neobsahují žádná barviva.
Oděvy a ložní prádlo jsou „jako nové“, ručníky si uchovávají přirozenou savost.
Vůně je vysoce stabilní i po sušení prádla v sušičce či po žehlení. Prádlo voní několik týdnů po vyprání.