AROMATERAPIE – ÚČINEK VŮNÍ

Když mluvíme o aromaterapii, mluvíme o terapii duševního, fyzického stavu a nálady pomocí vůní – vonných kombinací, kterou také aplikujeme jako DOPLŇKOVÁ léčba.

Čich patří mezi nejsložitější smysly, umí rozlišit okolo 10 000 vůní. Vůně stimulují limbický systém mozku přes nosní – čichové receptory mnoha způsoby. Vyvolávají v nás spontánně vzpomínky, chutě v ústech, pocity a náladu. Limbický systém je mimo jiné zodpovědný za regulaci emocí, srdečního rytmu, krevního tlaku, dýchání a hormonální rovnováhy.

Terapie vůní spojuje tyto účinky, a to všechno pomalu, příjemně – zrychlením samo – hojivých procesů těla. Musí se samozřejmě dodržovat důležitá pravidla, zejména kvalita éterických olejů a čistota odpařovače, respektive délka a intenzita terapie.

– domácí aromatický nástroj, používáme  na všeobecné vonné osvěžení svého domova (např. před příchodem hostů). Pokud tedy čekáš hosty, uvařil(a) si a uklidil(a) jako poslední krok se vyplatí vyvětrat a provonět domov vůněmi, aby v bytě nepřevládala vůně smaženého oleje i při úklidu prostředky od EURONA by CERNY máme aromaticky provoněno.

– Doporučuje se aromaterapie terapie vůní jako pomoc k léčbě  bakteriální nebo virové infekce, popáleniny, problémy s krevním tlakem, dýchací potíže, nespavost, deprese nebo celkový stres nebo nevolnost.

Aromaterapie v podstatě využívá přírodní éterické oleje extrahované z rostlin.

Tyto vonné látky se uvolňují do vzduchu máme na výběr aromadifuzér, prostorové aromatiku a S.O.S pro volný dech, sprej proti bubákům.


DESINGN & STYLE AROMADIFUZÉRY CERNY AROMATIX, 100ml

Kód : CC6720 nebo CC6671 nebo CC6670

Stylový doplněk do interiéru!  Luxusní dlouhotrvající parfemace….

Přednosti a vlastnosti:

Originální luxusní kosmetické parfémy v exkluzivním designovém skleněném flakonu.

Balení obsahuje 8 ks přírodních ratanových tyček.

Včetně dárkového balení.


PROSTOROVÉ AROMATIKUM, 150ml

Kód : 3246

Pro jedinečnou atmosféru každého dne!  Dlouhotrvající vůně do interiéru bytu nebo auta!

Přednosti a vlastnosti:

Rychle a spolehlivě neutralizuje nežádoucí pachy.

Exkluzivní dlouhotrvající vůně.

Osvěžuje a zvlhčuje vzduch.

  • Obsahuje luxusní kosmetický parfém s aromaterapeutickým účinkem. Můžete použít také k osvěžení textilií nebo provonění interiéru vozu či prostoru toalety.
  • Osvěží prostory příjemnou vůní.
  • Díky praktickému dávkovači intenzitu si volíte sami.
  •  vybíráte si ze široké palety vůní.

Návod k použití:

  •  Podle potřeby nastříkejte do volného prostoru.
  •  Nepoužívejte na kůži a tělo!

Rozličné vonné přísady působí odlišně, proto k dosažení různých výhod používáme jejich kombinace.


Prostorové aromatikum – Božská Théia, 150 ml

Kód : 3297

Relaxační

Příliv ovocné svěžesti v kombinaci s romantickou vůní meruněk, broskví a jemného nádechu karamelu dokonale podtrhuje výjimečnost letních dní. Zahalte se do slunečních paprsků stejně jako Bohyně Théia…

Nastříkejte do volného prostoru podle potřeby. Nepoužívejte na kůži a tělo!


Prostorové aromatikum – EYOS, 150ml

Kód : 3311

Harmonizační, očišťující, povzbuzující

Nekonečně něžná vůně rozkvétajících lotosů nesená průzračnou lehkostí vzdušných a vodních not s půvabným nádechem mošusů a santalového dřeva je jako milostný polibek při západu slunce, kdy se nebe dotýká nejniternějších koutů lidské duše a srdce naplňuje všeobjímající proud lásky, jako by se právě zastavil čas…


Prostorové aromatikum – NIAMH, 150 ml

Kód : 3312

Energizující, afrodiziakální, smyslná vůně

Zář noci vypráví dávný příběh o vášni, šimrání pavích pírek šeptá, že nastal čas snění, mysl se vznáší na perutích fantazie, probouzí tryskající pramen touhy v žáru opojení…                                      • Nechte se okouzlit skvostnou vůní aldehydů, balzámu a vzácných dřevin s jiskřivými akcenty mandarinky, pomeranče a špetkou hřejivého koření, jež vábí svou tajuplnou noblesou, postupně odhaluje netušené hlubiny a oslavuje nedotknutelnou krásu hvězdných dimenzí.


Prostorové aromatikum – Aiyra, 150 ml

Kód : 3290

Probuďte se do krásného dne s vůní plnou něhy, nevinnosti a souznění, jež se ukrývá v půvabné harmonii pastelových květů růže, konvalinky a jasmínu s osobitým závojem jemných tónů medu, ovoce a vzácného dřeva…

Rychle a spolehlivě neutralizuje nežádoucí pachy. Osvěží prostory příjemnou vůní. Díky praktickému dávkovači si volíte intenzitu vůně sami. Můžete vybírat z široké palety vůní.


Prostorové aromatikum – Levandule, 150 ml

Kód : 3081

Antidepresivní, uklidňující

Levandule  – Francouzská královna aromaterapie… Načerpejte novou sílu z aromaterapeutické svěží a čisté vůně levandule, která zklidní Vaši mysl, odstraní stres a navodí příjemnou pozitivní atmosféru, ať už jste kdekoli.


Prostorové aromatikum – Oud, 150 ml

Kód : 3300

Uklidňující

Výjimečná a nadčasová vůně symbolizující 15 let života společnosti Eurona. Jiskřivá i éterická vůně ambry, santalu a pačuli v lehkém závoji z květů fialek, jasmínu a růží rafinovaně podtrhuje kompozici ze všech nejvzácnější – Oud neboli slzy stromu AgarWood, jejichž moc probouzí v duši vše krásné. Nečekejte na život, začněte žít! Buďte sebevědomí i pokorní! S touto neobyčejnou mystickou vůní v sobě naleznete obojí! Rychle a spolehlivě neutralizuje nežádoucí pachy. Osvěží prostory příjemnou uklidňující vůní.


Prostorové aromatikum – Spectra, 150 ml

Kód : 3307

Energizující

Osobitá vůně prozářená jiskřivými akcenty černého rybízu, pomerančových květů a ananasu s pevným dřevitým základem okouzlí nespoutanou duši muže i ženy. Její srdce stvořené z hřejivých tónů vzácné ambry září jako mystický zdroj životní síly a hluboké moudrosti.


Prostorové aromatikum – Neria, 150 ml

Kód : 3289

Zahalte se do vůně odvážné ženy, pro kterou neexistují žádné překážky. Podmaní si každého a je tou pravou vůdkyní, která si tvoří vlastní pravidla. Smyslnými podtóny vzácných dřevin s dotekem sladké vanilky Vás očaruje v prvním okamžiku, kdy podlehnete jejímu magickému pohledu…

Rychle a spolehlivě neutralizuje nežádoucí pachy. Osvěží prostory příjemnou vůní. Díky praktickému dávkovači si volíte intenzitu vůně sami. Můžete vybírat z široké palety vůní.


Prostorové aromatikum – Něžné hýčkání, 150 ml

Kód : 3269

Sladce sametová – půvabné tóny zralých meruněk provoněné sladce sametovým nádechem vanilky a cukrkandlu překvapí svou něžnou hravostí, která hýčká smysly a rozzáří Váš úsměv za každého počasí.

  • Dlouhotrvající a příjemná vůně.
  • Osvěžují a zvlhčují vzduch.
  • Obsahují vybrané aromaterapeutické parfémy, které znáte z prostředků EURONA by CERNY aviváž a kondicionér.
  • Můžete použít i k osvěžení textilií nebo provonění interiéru vozu, prostoru WC, …

Prostorové aromatikum – Sunraya, 150 ml

Kód : 3299

Povzbuzující

Exotická planeta Vaší nekonečné představivosti… Pronikněte do světa planety Sunraya plné neobyčejných, exotických vůní a nechte své smysly unášet na vlnách prosluněných tropických plodů melounu, ananasu a manga! Jejich nekonečně zářivá a hřejivá kombinace posune všechny Vaše hranice všední reality… Rychle a spolehlivě neutralizuje nežádoucí pachy. Osvěží prostory povzbuzující příjemnou vůní.


Prostorové aromatikum – Pramen Aloe, 150 ml

Kód : 3272

Průzračně čistá – mihotavé tóny vzdušných not protkané svěžími akcenty citrusů a zeleně zrozené v srdci panenské přírody, kde tryská křišťálově průzračný pramen života.

Obsahuje luxusní kosmetický parfém s aromaterapeutickým účinkem pro dokonalou relaxaci. Navozuje pocit harmonie, pohody a štěstí. Můžete použít také k osvěžení textilií nebo provonění interiéru vozu či prostoru toalety. Rychle a spolehlivě neutralizuje nežádoucí pachy. Naplní prostory jedinečnou vůní.



Masážní olej pro dokonalou relaxaci s vůní smetany a olejem z mandlí, 150 ml

Kód : CC6697

Dopřejte si jedinečnou relaxaci a nabuďte své smysly! Jemná vůně smetany příjemně provoní Vaši pokožku. Masážní olej nezanechává pocit mastnoty a je příjemný na dotek.

Jemná vůně smetany příjemně provoní Vaši pokožku. Nezanechává pocit mastnoty. Mandlový olej je lisovaný za studena, díky tomu jsou v něm zachovány vzácné esenciální kyseliny, proteiny a minerální látky. Zabraňuje vysoušení pokožky a hloubkově vyživuje. Je bohatým zdrojem vitaminu E, který je známý jako významný antioxidant. Pokožka je díky němu vláčná, pružná a také lépe chráněná před vnějšími vlivy. Coco Caprylate / Caprate je velmi dobře vstřebatelný suchý olej, který zvláčňuje a vyhlazuje pokožku. Nezanechává mastný pocit a podílí se na lepším vstřebávání vyživujících látek do pokožky. Je vhodný i pro velmi citlivou pokožku. S unikátní parfemací pro maximální požitek smyslů.


BuBu Jemný dětský sprej proti bubákům a nočním děsům, 150 ml

Kód : 6345

Pro sladké usínání s úsměvem!

Mimořádně jemné přírodní složení obohacené o vzácné rostlinné oleje pro miminka od prvních dnů. Rozptyluje negativní energii, pomáhá dětem při usínání, uklidňuje, chrání proti zlým snům a působí proti nespavosti. PureMimi účinky: BYEBYE BUBU – esence proti bubákům s olejem z levandule lékařské pomáhá vyhnat z dětského pokojíčku negativní energie, bubáky všeho druhu a působí také na běžnou nevítanou hmyzí šepleť. Uklidňuje mysl miminek i malých dětí a výborně působí proti problémům s usínáním i s nespavostí. SWEET DREAMS ELIXIR – esence pro sladké sny s olejem z meduňky lékařské působí proti stresu a celkově utišuje neúnavnou a zvídavou dětskou mysl. AROMAWELLNESS – příjemné zklidňující aroma sladkých meruněk navozuje pocit spokojenosti, štěstí a připraví miminko na klidný a ničím nerušený spánek.

Návod na použití

  • Nastříkejte podle potřeby do prostoru.
  • Nezapomeňte hlavně na oblíbená místa všech bubáků – zejména na prostor pod postelí, ve skříni nebo na temné kouty pokojíčku :).

Aromaterapeutická Seance

Obecně platí, že příjemné, dobré vůně zlepšují naši náladu a snižují stres. Díky nim se dokážeme uvolnit, odpoutat a pomáhají tělu vylučovat toxiny. Proto se cítíme lépe na místech, která pěkně voní. Může probíhat v kterékoli místnosti. Důležité je, aby se dala snadno větrat, respektive aby její barva měla uklidňující účinek. Ideální je ložnice.

Nejprve 15 minut větrej a dlouho si dej velkou sklenici vody. Pokud je cílem nějaký léčebný účel, tak začni ladit své vědomí, aby se uzdravilo – že se nyní tento proces začne v Tobě.

Soumrak, svíčka nebo barevné filtrované světlo pomáhá vytvářet uklidňující atmosféru. Důležité je, aby ses co nejsnáze uvolnil (a).

Aromaterapie, jak jsem již zmiňovala, se dá snadno kombinovat s jinou příjemnou činností, světelná terapie, meditační hudba, atmosférické svíčky, masáž nebo i horký, pěnový lázeň, vždyť proč ne ?!

SAMOTNÁ SEANCE

  • Zhluboka dýchej následujícím způsobem:
  • Dlouho a zhluboka dýchej vzduch jak jen umíš a naplňuj své plíce, pak ho rychle a krátce vydechni.
  • Tento postup opakuj 5-krát.
  • Pak si na 15 minut pohodlně lehni, relaxuj a přirozeně dýchej.
  • Vychutnej si vůni, dovol, aby tato krásná vůně proudila přes Tvůj nos.
  • Těchto 5 dýchacích cvičení zopakuj 4krát za 1 hodinu.
  • Vždy se musíš cítit pohodlně, to je nejupřímnější zpětná vazba.

S.O.S. Přírodní aromatikum pro uvolnění a relaxaci, 150 ml

Kód : 6048

Hřejivé pohlazení na duši pro obnovu vnitřní harmonie.

Navozuje psychickou pohodu.

Skvělí při práci a učení.

  • Obsahuje čistě přírodní směs vonných silic a esenciálních olejů.
  • Příjemně hřejivá vůně skořice a citrusů.
  • Vhodné pro aromaterapii i pro osvěžení vzduchu v interiéru.
  • Neobsahuje parabeny.

5 PLUSOVÝCH ÚČINKŮ + Uvolňuje napětí, podporuje relaxaci! + Pomáhá při psychické únavě a stresu! + Zlepšuje koncentraci a soustředění! + Harmonizuje, navozuje psychickou pohodu! +

  • Rychle osvěžuje prostory, neutralizuje nepříjemné pachy!
  • ORIGINAL CLINICAL SPECIALISTs
  • CINNAMONUM ESSENTIAL COMPLEX = komplex silic a esenciálních olejů z listů a kůry skořice
  • CITRUS AURATIUM PURE = 100% přírodní pomerančový olej

Návod na použití

  • Nastříkejte do volného prostoru podle potřeby.
  • Nepoužívejte na kůži a tělo.

S.O.S. Přírodní aromatikum pro volný dech, 150 ml

Kód : 6049

Intenzivní osvěžení a úleva pro Váš nos!

Antiseptický – zabraňuje šíření bacilů.

  • Obsahuje čistě přírodní směs vonných silic a esenciálních olejů.
  • Intenzivní osvěžující vůně.
  • Vhodné pro aromaterapii i pro osvěžení vzduchu v interiéru.
  • Neobsahuje parabeny.

5 PLUSOVÝCH ÚČINKŮ

  • + Uvolňuje dýchací cesty!
  • + Usnadňuje dýchání při rýmě a nachlazení!
  • + Preventivně působí při virózách díky antiseptickým účinkům!
  • + Rychle zvlhčuje a osvěžuje vzduch!
  • + Neutralizuje nepříjemné pachy!

Obsahuje:

  • ORIGINAL CLINICAL SPECIALISTs
  • EUCALYPTUS GLOBULUS PURE = 100% přírodní eukalyptový olej
  • MENTHA PIPERITA PURE = 100% přírodní silice z máty peprné
  • JUNIPERUS COMUNIS PURE = 100%přírodní jalovcová silice
  • SANTALUM ALBUM EXTRACT = 100% přírodní extrakt santalového dřeva
  • CAMELIA SINENSIS PURE = 100% přírodní extrakt zeleného čaje

Návod na použití

  • Nastříkejte do volného prostoru podle potřeby.
  • Nepoužívejte na kůži a tělo.

Přírodní prostorové aromatikum pro klidný spánek, 150 ml

Kód : 6051

Vůně z bylinkové zahrady pro sladké snění!

Skvělí před spaním.

Uklidňuje smysl.

  • Obsahuje čistě přírodní směs vonných silic a esenciálních olejů.
  • Příjemná bylinková vůně s blahodárným účinkem na duši.
  • Vhodné pro aromaterapii i pro osvěžení vzduchu v interiéru.
  • Neobsahuje parabeny!

Napište nám
Takto označené položky jsou povinné a je nutno je vyplnit.
Jméno a příjmení:
E-mail:
Telefon:
Text zprávy:
Přidat svůj názor
K tomuto článku nebyl napsán žádný komentář, buďte první !
Chci odebírat RSS komentářů

Odkaz na oficiální stránky Eurona by Cerny