5 minut
2 porce
INGREDIENCE:
- 3 lžičky čerstvé kurkumy nebo 2 lžička sušené kurkumy
- 400 ml rostlinného mléka (nejlepší je mandlové nebo kokosové)
- 1 lžička skořice
- 2 špetky kajenského pepře
- 2 lžičky medu
- 1 lžička másla nebo kokosového oleje
Víte že… Kurkuma, neboli indický šafrán je oddenek kurkumovníku, jeho sušením a mletím se získává známé koření. Kurkuma má antioxidační účinky a působí blahodárně na funkce mozku.
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Oloupeme si kurkumu nebo použijeme sušenou. Vložíme jí do hrnce. Přilijeme mléko. Kajenský pepř. Také skořici. Také máslo. A povaříme cca 3 minuty. Jakmile to lehce vychladne, tak přidáme med, abychom zachovali co nejvíce vitamínů. Podáváme pořádně horké, ale je výborné i ledové s ledem.
Přejeme Vám dobrou chuť a na zdraví!