Jak se chránit před klíšťaty?

Neocenitelný společník na toulkách přírodou, který preventivně chrání zdraví celé Vaší rodiny! 👨‍👩‍👧‍👦🌲☀️ 
➡️ obsahuje přírodní éterické oleje!
➡️ vysoce efektivní proti komárům a klíšťatům!
➡️ nastavitelná velikost, znovu uzavíratelný obal!
Neocenitelný společník na toulkách přírodou, který preventivně chrání zdraví celé Vaší rodiny! 👨‍👩‍👧‍👦🌲☀️
➡️ obsahuje přírodní éterické oleje!
➡️ vysoce efektivní proti komárům a klíšťatům!
➡️ nastavitelná velikost, znovu uzavíratelný obal!

S jarem se probudí příroda, probouzí se i nepřítel jménem KLÍŠTĚ obecné.

Víme, že klíšťata obecná přenášejí nebezpečné nemoci, proto je moc důležité se co nejvíce preventivně chránit.

Asi neexistuje nic, co nás před klíšťaty 100% ochrání. Obecně mohu doporučit zvýšit příjem vitamínu B, jelikož ten klíšťatům na naší pokožce moc nevoní… a nevoní mu levandulová vůně. 

Pokud najdete na svém těle klíště již zakouslé, tak doporučuji a zdůrazňuji – nepotírejte klíště ničím (žádnými oleji ani krémy), nekruťte ho, ale jednoduše vyškrábněte, zkrátka ihned razantně odstraňte.

Proč klíště nekroutit a ničím nepotírat?

Pokud nejprve klíště potřete, aby se pustilo (jak bývá mnohdy zvykem) nebo ho začnete vytáčet nebo jinak klátit ze strany na stranu, tak máte jistotu, že klíště do Vás vyzvrátí svůj obsah, co doposud snědlo, než se pustí. Je tedy vyšší riziko nákazy! Nejlépe vyškrábnout a zkrátka rychle odstranit a nečekat na nic.

Co tedy pořídit z Eurony?

Repelentní náramky proti hmyzu

Repelentní náramek proti hmyzu Blue Harry (nr. 6074)

Repelentní náramek proti hmyzu Pink Rose (nr. 6073)

  • Ochranný repelentní náramek proti komárům a klíšťatům s novou unikátní recepturou na bázi přírodních složek.
  • Obsahuje přírodní éterické oleje z pelargonie a citronely s vysokým obsahem účinných látek.
  • Nastavitelná velikost, znovu uzavíratelný obal.
  • Vysoce efektivní proti komárům z řádu Aedesalbopictus, Culexpipines, Anophelesgambiae a klíšťatům Ixidesricinus, která představují potenciální riziko pro lidské zdraví.

Doporučení: 

  • Po sundání uložte do sáčku a zavřete do zavařovací sklenice s uzávěrem – vydrží tak celou sezonu nebo i dvě.
  • Pozor na koupání s náramkem, snižuje účinnost.
  • Dětem doporučujeme dávat na nožičku nebo na kočárek, na batůžek nebo pod tepláčky na nohu.
  • Pověste do stanu nad vchod nebo dejte na parapet do otevřeného okna (pozor na intenzivní vůni).
  • Po návratu z procházky, lesa…se prohlídněte, vyklepejte a vyperte oblečení, abyste zabránili tomu, že klíště přeleze a zakousne se později.

Časté dotazy:

  • Mohou ho nosit i malé děti? Doporučeno je od 3 let? Malé děti mohou náramek olizovat, do 3 let se proto doporučuje připnout na kočárek nebo batůžek – i tak spolehlivě ochrání. Starším dětem lze dá na nožičku pod tepláčky.
  • Používáte i pro domácí mazlíčky? Používá se u koček i pejsků (spíše menší plemena), ale není k tomu primárně určen, proto je to vždy na vlastní riziko. Éterické oleje mohou zvířátko dráždit. Lze např. spojit dva náramky kolem krku, nebo náramek omotat kolem obojku.
  • Jak dlouho náramek vydrží? Působí minimálně 4 týdny po vyjmutí z obalu při běžném nošení. Intenzivní účinnost vydrží až 8 týdnů, pokud náramek při nepotřebě uzavřete do originálního obalu. Náramek je možné udržet účinný ale i daleko delší dobu – po každém použití uložte do hermeticky uzavřeného obalu, pak  vydrží vonět dlouhou dobu (použitelný i další sezónu).
  • Jste s náramkem spokojení? Většina zákaznic uvádí spokojenost. Občas si někdo i s náramkem klíště přinese, ale vždy se jednalo o člověka, který se pohyboval v místech s hojným výskytem anebo klíšťatům a komárům extrémně chutná jeho krev. Dá se tedy předpokládat, že bez náramku by měl klíšťat mnohem více.
  • Proč jsou náramky jen za 2 body? Jedná se o produkt, který není vyrobený Euronou, ale dováží se z Francie, proto tato nízká bodová hodnota.
  • Mohou náramek nosit těhotné ženy? Náramky jsou přírodní a neměly by nijak vadit v těhotenství. Vůně náramku je velice intenzivní. Maminky, které ostře vnímají pachy, mohou mít problém. Máte však garanci spokojenosti, v klidu vyzkoušejte.
  • Kde všude je možné náramek nosit? Náramek lze připevnit na ruku i nohu – lze nastavit několik velikostí. Lze zavěsit nad vchod stanu. U menších dětí pověsit na kočárek, batůžek či opasek.

Další produkty s kombinací náramků

Lavender – Prostorové aromatikum

V kombinaci s repelentním náramkem můžete také použít i levandulové aromatikum (nr. 3081). Postříkat můžete botky, oblečení, ale také piknikovou deku nebo deku k vodě. Účinkuje i na komáry a mouchy, takže můžete postříkat doma i záclony.

Aloe vera S.O.S. sprej

Pokud se již stane a klíště Vás kousne, doporučuji vždy nějakou dezinfekci s jodem (např. Betadine). Pokud nemáte, tak určitě vždy doma mějte po ruce náš S.O.S. Aloe vera sprej (nr. 6018). Díky obsahu TEE TREA má dezinfekční účinky a navíc se Vám bude hodit i pro drobná poranění a popáleniny či spáleniny od sluníčka.

S.O.S. Roll-on 100% Tea Tree

  • Širokospektré přírodní antiseptikum!
  • Účinný při lokálním podráždění pokožky!
  • Zklidňuje pokožku při akné a bodnutí hmyzem!
  • První pomoc při pocitech svědění a napětí rtu!
  • Ošetřuje drobné oděrky, chrání a regeneruje!

nr. 6044