Snižuji spotřebu plastů.

Kupuji vysoce koncentrované produkty od společnost EURONA by CERNY, která vyrábí koncentrované ekologické čistící prostředky. Otázkou obalové politiky se velmi důkladně zabývá, nové trendy samozřejmě sleduje, a to nejen u obalových technik, ale také u složení výrobků a použitých surovin. Naše legislativa je však velmi přísná a ne všechno můžou balit tak, jak bychom chtěli v souladu s čistou filosofií. Přesto díky společnosti EURONA by CERNY zbytečně neplýtvám plastovými lahvemi na jedno použití.

JAK S EURONOU ŠETŘÍM JÁ?

Produkty od společnosti EURONA by CERNY jsou koncentráty, které si sama podle potřeby doma naředím vodou, a nebo používám skutečně malé množství k danému účelu.

Uvedu zde několik příkladů, jak šetřím své peníze, obalový materiál, své nohy a ruce (protože už nenakupuji v drogerii a netahám těžké prací prášky či gely, a protože mi EURONA by CERNY vše doručí nejpozději do 48 hodin od vytvoření objednávky) a v neposlední řadě šetřím čas i přírodu.

KONCENTRÁTY

Koncentrát je vysoce účinný přípravek s maximálním obsahem aktivních látek. Jedná se o přípravky, které byly objemově redukovány odstraněním tekutiny a zbyly pouze látky potřebné k danému účelu.

EURONA by CERNY neprodává vodou (naředěné výrobky vodou), naředíte si je sami doma. Výrobky EURONA by CERNY se ředí dle návodu vodou, aby byl výrobek použitelný k danému účelu.

V případě výrobků, které se neředí, se používá velmi malé množství. „Stačí kapka kapička a rozzáří se světnička“

Díky koncentrátům šetříme místo, čas, peníze i životní prostředí – nespotřebujeme tolik obalů jako u vodou rozředěných výrobků.

K účelu ředění prodává Eurona ředící láhve z kvalitního plastu. Ředící láhve obsahuje rozprašovač, aby bylo následné použití jednodušší.

Ředící láhev lze zakoupit za 29,– Kč pod kódem 4001.

Doporučujeme ji zakoupit k:

PROSTŘEDKY PRO PÉČI O DOMÁCNOST

Univerzální úklidový prostředek, 1000 ml

Ředím v poměru 1:9 vodou (50ml přípravku a 450ml vody) při vytírání podlahy či mytí oken, dveří, vše co bylo dlouhodobě nemyté za a nebo dokonce v poměru 1:24 vodou (20ml přípravku a 480ml vody) pro několikadenní stírání jídelního stolu, kuchyňské linky, prachu…

Z jednoho balení tedy vytvořím 20 – 50 x 500ml plnohodnotného přípravku – to je cca úspora 18 až 48 lahví.

Při ceně koncentrátu 229,–Kč za 500 ml naředěného plnohodnotného přípravku je cena od 4,58 Kč do 11,45 Kč dle ředění.

Tento výrobek za mně nemá žádnou konkurenci, už třeba jen z toho důvodu, že 1 litr koncentrátu mi vydrží po celý rok. TOP produkt


Čistič koupelen, 500 ml

Ředí se v poměru 1:3 vodou. Z 500 ml koncentrátu tedy vytvořím 4 x 500 ml plnohodnotného přípravku na péči o koupelny. Úspora 2 až 3 lahve.

Při mé nákupní ceně C mě koncentrát vyjde na 134,– Kč a 500 ml naředěného přípravku je cena 33,50 Kč.

Čistič kuchyní 500 ml

Ředí se v poměru 1:1 vodou při silném znečištění, pro běžný úklid ředíme 1:3 vodou. Z 500 ml koncentrátu tedy vytvořím 4 x 500 ml plnohodnotného přípravku na péči o kuchyň – to je cca úspora 1 až 3 lahve.

Při ceně koncentrátu 159,– Kč a 500 ml naředěného přípravku pak na 39,75 Kč.

Čistič oken, 500 ml

Ředí se v poměru 1:3 vodou. Z 500 ml koncentrátu tedy vytvořím 4 x 500 ml plnohodnotného přípravku na čištění skel, zrcadel, oken a dalších skleněných povrchů – úspora 2 až 3 lahve.

Při ceně koncentrátu 139,– Kč a 500 ml naředěného přípravku pak na 34,75 Kč.

Dish na ruční mytí nádobí, 1000 ml

Ne všechno nádobí lze dát do myčky, proto s velkou oblibou používám prostředek na ruční mytí nádobí. S komercí ho nemůžu srovnávat, pro mě je nesrovnatelný. Vzhledem k tomu, že je čistě přírodní a nezanechává moje ruce vysušené, nemá pro mě konkurenci.

Přípravek ředíme v poměru 1:3 vodou, navíc lze dokupovat velké náhradní balení – úspora 8 až 9 lahví

Malé 400 ml balení, z něhož vytvořím 4 x 400 ml = 1,6 litru plnohodnotného prostředku,

Cena malého balení koncentrátu 109,– Kč 400 ml, cena velké balení 209,–Kč 1 000 ml balení, z něhož vytvořím 10 x 400 ml = 4 litry. Cena náplně 20,90 Kč.

Klasickou komerci jsem kupovala každý druhý měsíc, toto velké balení od EURONA by CERNY mám doma již šestý měsíc a je v něm stále více jak polovina.


SPECIÁLNÍ PROSTŘEDKY NA PODLAHY

Další koncentrované prostředky, které jejich používáním ušetříme nejeden plast na jedno použití, protože vydrží o hodně déle než běžné prostředky, které musíme kupovat častěji:

Pokud chci podlahám doma dopřát tu nejlepší péči, používám speciální prostředky.

Ceny se pohybují podle druhu přípravku (a druhu podlahy) od 149,– Kč do 173,– Kč. Vzhledem k tomu, že dávkuji cca 5 – 10 ml do celého kýble vody, vydrží mi koncentrát o objemu 500 ml na 50 – 100 kýblů vody. Cena dávky od 1,73 do 3,56 Kč.

U předchozích komerčních prostředků jsem dávkovala cca 60 ml na kýbl vody a při objemu 750 ml jsem z jednoho balení vytvořila cca 12 kýblů vody.

Prostředek na čištění toalet, 750 ml

Na první pohled se může zdát cena přemrštěná. Teprve až vyzkoušíte, poznáte rozdíl sami. Výrobek je opět koncentrovaný a není tolik tekutý, jako komerce. Stačí opravdu malé množství prostředku aplikovat do toalety obvyklým způsobem s tím rozdílem, že díky větší hustotě se drží lépe pod okrajem a nestéká tak rychle, jako komerce. 

Mám vyzkoušeno, že jedno balení mi vydrží 5 – 6 měsíců (komerci jsem kupovala téměř každý měsíc).

Cena koncentrátu je 149,– Kč.

WC GEL, 200 ml

Dalším prostředkem, který mě přesvědčil o své účinnosti a výdrži, šetrnosti je WC gel. 

Podle mých zkušeností se v balení skrývá více jak 6 náplní do dávkovacího košíčku a v toaletě mi vydrží více jak jeden měsíc. Mám tedy minimálně na půl roku zásobu. 

Cena koncentrátu 137,– Kč, tj. cena jedné náplně 22,80 Kč.

PRACÍ PRÁŠKY A GELY

V běžných pracích prášcích jsou plnidla

Plnidla jsou látky, které nemají žádný prací význam, pouze zvětšují objem výrobku.

Nejčastěji se jedná o síran sodný, jíly, písky, drcené sklo i peří…

Plnidla pouze nafukují objem pracího prášku, tím zvětšují i jeho dávkování. Plnidla se špatně rozpouštějí i máchají, ucpávají filtry pračky, odtokové hadice i pračku samotnou. Zůstávají ve vláknech prádla. Mohou pak způsobovat alergické reakce.

Plnidlo je udáváno na prvním místě ve složení pracího prášku, protože je ho tam největší podíl. Dávkování musí být pak mnohonásobně větší než u pracích prostředků bez plnidel (většinou 150 – 200 ml). Plnidla způsobují zanešení vlákna.

Zde pohled na čistou a plnidly zanesenou tkaninu pod mikroskopem.

Porovnání pracího prášku z Německa a pracího prášku od Eurony.
Pod mikroskopem Eye Clops, který 200x zvětšuje jako mikroskop, prací prášek z Německa obsahuje také plnidla jako české komerční prášky.
Tudíž prášky z Eurony jsou úplně nejlepší. 😉

Prací gel na barevné prádlo, 1000ml

Prací gely jsou také koncentrované, opět dávkuji 20 ml na plnou 7 kg pračku. Cena za 369,– Kč, skrývají v sobě 50 pracích cyklů. Jedno praní vyjde na cca 7,30 Kč.

Vzhledem k tomu, že peru více jak 5 x týdně, vydrží mi prášky několik měsíců.

Máte-li měkkou vodu vystačí až na 55 praní – vydrží cca 2 až 3 měsíce
(cena za jednu dávku je 6,70 Kč)

Prací prostředek na praní barevného prádla, 935 g

Prací prášky kupuji menší balení 935 g stojí mě tedy na 269,– Kč. Protože neobsahují plnidla a dávkuji 20 ml na plnou 7 kg pračku, vyperu přes 60 praček z jednoho balení. 

Jedno praní mě tedy vyjde na 4,48 Kč za jeden prací cyklus. Navíc balení je skutečně maličké oproti komerci a nezabere mi ve skříňce téměř žádné místo. Komerční balení prášků i gelů jsem musela uchovávat na zemi v koupelně, protože do skříňky se mi nevešly.

Vzhledem k tomu, že peru více jak 5 x týdně, vydrží mi prášky několik měsíců.


Aviváž s kondicionérem, 1000 ml

8x koncentrovaná

Cena koncentrované aviváže je 199,–Kč

úspora 7 láhví

vystačí až na 55 praní cca 2 až 3 měsíce
cena za jednu prací dávku: 3,62 Kč

Nákupem produktů od EURONA by CERNY šetříme životní prostředí, snižujeme náklady na jeho opětovné zpracování nebo likvidaci odpadů, šetříme svůj domácí rozpočet na nákup čistících, mycích a pracích prostředků až o 50% levněji.

Proč nenakupujete levněji a z pohodlí domova?

Vám nezáleží na zdraví vašem a vašich nejbližších?

V péči o domácnost jsem pocítila velkou změnu v množství nakupovaných prostředků. Poznejte i Vy šetrnost produktů.

Chcete taky? Ozvěte se mi. Poradím Vám, jak na to 😉